2019. augusztus 11., vasárnap

Kiskifli

Csak a hétvégén tudom azt megtenni, hogy reggelire pékséget nyissak a konyhában, és frissen sült bármivel indítsuk a napot.
Az egyik ilyen kedvenc a reggeli túrós kalács, ami egy édes könnyed kis falat. Most találtam egy sósat is a Rupáner-konyha blogon, ami szintén a gyors elkészítése miatt lett befutó. Igaz keleszteni kell, de az idő alatt ki lehet teregetni a kimosott ruhát... (sic) el lehet vinni a kutyát reggeli sétára. Utána pedig hamarosan előcsalogatják az illatok a kiscsaládot, és nyithat is a pékség :)

Hozzávalók 2,5 dl-es pohárral mérve:

4 pohár liszt (50 dkg)
1 kocka friss élesztő (5 dkg)
1 csapott evőkanál só
másfél evőkanál kristálycukor
1 pohár tej
fél pohár étolaj

+ 1 tojás felverve a kenéshez

A lisztbe belemorzsolom az élesztőt, hozzákeverem a többi hozzávalót és összegyúrom. Négyfelé osztom a tésztát, és mindegyik részt fél centis körökké nyújtom ki. Mindegyik kört 8 cikkre vágom, és a háromszögeket feltekerem kiflivé. Sütőpapírra teszem őket és egy óráig langyos helyen kelesztem. Ne legyenek huzatban és túl meleg sem jó nekik. Végül megkenem a felvert tojással és 190 fokon aranybarnára sütöm őket. A tetejére lehet szórni sajtot, magokat, fűszert, de nélkülük is tökéletes.
Köszönöm a receptet.
Étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése