Nagyon szeretjük a gesztenyét. Még annál is jobban. Van, hogy hétköznap reggelire gesztenyepürét eszünk, egy kis tejszínnel a tetején. Ilyenek vagyunk mi.
Ezért simán működik ez a torta bármelyik hétvégén nálunk. Nem várjuk meg a hűvös őszi estéket, tökéletes nyári partira is. Tele van gesztenyével, most pedig jól is esik, hogy nem kell a sütőt bekapcsolni hozzá.
Hozzávalók 22 cm átmérőjű tortához:
1 csomag (25 dkg) zabkeksz összetörve
10 dkg vaj
5 dkg fehér csokoládé
20 dkg puha vaj
10 dkg porcukor
60 dkg fagyasztott gesztenyemassza
25 dkg mascarpone
fél csomag étcsokoládé reszelék a tetejére
Elkészítés:
A fagyasztott masszát felengedem, a csokoládét pedig felolvasztom, és félreteszem hűlni. Az aljához a kekszet a puha vajjal összekeverem és a formába nyomkodom.
A puha vajat kikeverem a porcukorral, hozzákeverem a gesztenyemasszát a langyos csokit és a mascarponét. Jól felhabosítom, és ráhalmozom a kekszes alapra. Elsimítom, néhány órára hűtőbe rakom, végül a reszelt csokival megszórom.
Ennyike, és csodás gesztenyebomba az eredmény. Étvágyakat hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése