Gyors recept, egy nagycsaládos apukától:
Hozzávalók:
25 dkg sovány krémtúró
1/2 bögre cukor (2,5 dl-es bögre)
0.6 dl napraforgó olaj
0.6 dl tej
1 db tojás
1 teáskanál citromhéj
2 bögre finomliszt
1 bögre teljes kiőrlésű liszt
2 csomag sütőpor
Fontos, hogy krémes legyen a túró, egyébként nem lehet összegyúrni a tésztát rendesen, szakad, morzsálódik. A sütőporból elég 1 is, ha sima lisztből készül.
Elkészítés:
Összekeverem a túrót a cukorral, olajjal, tejjel, tojással, hozzákeverem a többi hozzávalót, összegyúrom és két cipóba osztom. A cipókat tovább harmadolom, vékonyra sodrom, majd összefonom a rudakat. 200 fokos sütőben 25 percig sütöm. Kb 1 óra alatt megvan az egész, és nagyon finom, puha kalács lesz belőle.
Napraforgo olaj vesz eseten potolhato extra szuz olivaolajjal is! 😀
VálaszTörlés