2018. január 2., kedd

Frankfurti leves

Gyomorkímélő, finoman melegítő, maradék virslit felhasználó recept következik, így újév második napjára. Főzzétek, fogyasszátok.


Hozzávalók:
Kis fej kelkáposzta
2 krumpli
1 fokhagyma
2 ek olaj
1 kiskanál pirospaprika
fűszerkömény, majoranna, só bors ízlés szerint
2 pár virsli
2 dl tejföl
1 kanál liszt

Elkészítés:
A krumplit meghámozom, kockázom, a káposztából kivágom a torzsáját, leveleit kis csíkokra vágom. Az olajon az apróra vágott fokhagymát icipicit megpirítom, megszórom a paprikával, majd a zöldségeket is hozzáadom, kis ideig dinsztelem. Felöntöm vízzel, ami bővel ellepi, sózom, borsozom, rászórom a köményt, majorannát, és összefőzöm. A legvégén, mikor már a krumpli is megfőtt, a tejfölbe keverem lisztet, hozzákeverem a leveshez a felvágott virslivel együtt, összefőzöm, amennyiben szükséges utánasózom, és tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése