2016. február 24., szerda

Paradicsomos húsgombóc

Ezt szerencsére mindenki szereti. Paradicsom, és hús, egyszerű, finom, nem cicomázom. Csupa retró kaják vannak most, és még ezekkel is mellé lehet fogni :)

Hozzávalók:
50 dkg darált hús
1 gerezd fokhagyma reszelve
1 nagyobb tojás
4 ek rizs
2 mk pirospaprika
1 mk só
csipet bors
csipet őrölt kömény

Paradicsomszószhoz:
4 ek olaj
3 csapott ek liszt
1 liter paradicsomlé/sűrítmény +még egy fél liter, aki szereti a sok szószt:)
2 dl víz
cukor, ízlés szerint
csipet só

Elkészítés:
A húsgombóchoz valókat összegyúrom, vizet forralok, beledobálom őket, és gyöngyözve főzöm legalább fél órát. Próbaként egy darabot ki lehet venni, megnézni, hogy elkészült e, de az én kis gombócaim ennyi idő alatt szépen megfőnek. 
Közben a paradicsommártást készítem el, az olajat felforrósítom, beleszórom a lisztet, picit pirítok rajta, majd jöhet a paradicsomlé, végül a fűszerek. Összeforralom, elzárom. Végül belekeverem a megfőtt gombócokat, és étvágyakat kívánok!

Azt sosem értettem, hogy miért adnak hozzá a menzán krumplit? Nekem szósz kell, jó sok szósz,  azt sajnálták. Ezért van, mikor fél literrel több szószt csinálok, csak, hogy ne maradjon gombóc paradicsom nélkül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése