2016. február 22., hétfő

Grízes tészta egyszerűen

Kollégista koromban készítettem volna el, ha sikerült volna, de nem sikerült. Pedig szeretem a grízes tésztát, és a menzán is sokszor kaptunk belőle. Ebből is gondoltam,  hogy nem lehet olyan nagy vásziszdász elkészíteni. Hát tévedtem. Konkrétan a teflonos serpenyőt ki kellett dobni, mert a dara felszedte a teflont. Mondjuk, lehet, hogy a teflon sem a legjobb minőségű volt, de így jártunk. Akkor még nem tudtuk kiguglizni, hogy hogyan is kell készíteni, kútfőből ment a dolog, nem is lett belőle semmi. A tésztát azért megettük, öntöttünk rá tejfölt:)
Mivel most már a zinternet a barátunk, és Maimoni is elárulja, hogyan is készül, ez a tényleg pofonegyszerű étel, nekiláttam, és győztem. 
Amúgy miután elkészült a 6 személyes adag, utána derült ki, hogy a kiscsaládból egyedüliként szeretem. Hát akkor majd kapnak a kollegák.
Azt meg már meg sem merem említeni, hogy miután elkészült a dara, akkor szembesültem azzal, hogy szélesmetéltből csak egy fikarcnyi van otthon, uh. spagetti került bele. Muhahaha

Hozzávalók:
fél kiló szélesmetélt
4 ek. olaj/zsír
30 dkg búzadara
3,5 dl víz
a tálaláshoz lekvár és porcukor

Elkészítés:
Az olajat vastag aljú edényben felmelegítem, beleöntöm a darát, majd folyamatos kevergetés mellett szépen aranybarnára pirítom. Ez egy hosszabb folyamat, kevergetni kell, nehogy megégjen a dara. Amikor elkészült hozzáöntöm a vizet, felforralom, elzárom és 5 percig pihenni hagyom, Közben kifőzöm a tésztát, leszűröm, és az elkészült darát hozzákeverem. Porcukorral meghintve, baracklekvárral megrakva tálalom.
Én szóltam, hogy egyszerű lesz! Mit tudtunk ezen elrontani, máig sem értem. 
Étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése