2016. április 12., kedd

Rozmaringos almás pulyka

 Ebédidőben mindig bajban vagyok, ha nem hozok otthonról semmit. Hova menjek, melyik kifőzde melyik kínálatát válasszam? Nem is lenne semmi baj, ha tetszene valamelyik, de egyáltalán nem tetszik. Mind egyízű, egykinézetű, no nem részletezem micsoda.
De az otthoni főzéshez sem szokott lenni már kedv olyan 9 óra magasságában, ami nekem már inkább a mélységes éjszaka kezdetét jelzi.
Azért vannak olyan napok, amikor megjön az ihlet, van hozzávaló, és a kedv sem múlik el estére. Ez az egytálétel is így sikerült.

Hozzávalók:
fél kiló pulykamell kockázva
4 szem alma
5 szem krumpli, újkrumpliból jobb
rozmaring, só bors

Elkészítés:

A felkockázott húst serpenyőben megpirítom, sóval-borssal, rozmaringgal ízesítem. Miközben pirul felkockázom az almát és a krumplit, mindkettőt héjastól, majd az egészet a hússal együtt beleteszem egy tepsibe, sózom, borsozom, rozmaringgal meghintem, lefedem alufóliával, és sütőben kb 1 órán keresztül sütöm. Végül dobozolom, elviszem, melegítem és tálalom a finom büro-ebédet 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése