2011. október 6., csütörtök

Kalácspuding

Most éppen kifliből. Ugyanis az van, hogy kifli mindig van. Csakhogy mindig meg is marad. Arra már nem elég, hogy egy reggelire jóllakjon vele a kiscsalád, de ahhoz sok, hogy csak úgy megszabaduljunk tőle. Ezért is gondoltam, hogy a sok megszáradt kifliből már  nem guba készül (mert az elmúlt hetekben volt az is:) ), hanem a kalácspuding sémájára kiflipuding. Almával. És dióval.



Hozzávalók:
4 szikkadt vajas kifli, (persze egy fonott kalács lenne a legjobb)
1 tojás
5 dl tej
2 db alma
10 dkg darált dió (cukorral együtt darálva és mérve)
pici cukor
vaj a sütőedény kikenéséhez

Elkészítés:
Az almákat megpucolom, 8 gerezdre vágom, és kevés vízben pár percig előfőzöm. A tejet kevés cukorral megédesítem, beleütöm a tojást, összekeverem. A kifliket felvágom, és belemártom a tojásos keverékbe. Kivajazom a sütőedényt, és elkezdem sorba bepakolni a hozzávalókat. Egy sor kifli, rá egy réteg alma, majd dió. Meg egy sor kifli, alma, dió, és a tetejére kifli és dió. Ráteszem a sütőedény tetejét, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. fél órát sütöm, és kanállal porciózom. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése