2011. augusztus 31., szerda

A 10 nélkülözhetetlen strandkellék gyerekeknek

Amikor egy 2-4 éves határozza meg a tudatunkat:)

Ez a nyár a strandrajárás nyara volt. Voltunk itt is, ott is a kiscsaláddal, megmártóztunk természetes vizekben, és medencékben is. Alföldi túránk keretében voltunk Cserkeszőlőn, Törökszentmiklóson, Túrkevén a strandon, fürödtünk a Tiszában Szolnok alatt, a Tisza tóban Tiszafüreden, majd kicsit távolabb a Velencei tóban, és persze a nagy magyar tengernél: Balatonban.

Ezek után bátran kijelenthetem, hogy el tudok már úgy indulni, hogy a gyerkőcök cuccait csukott szemmel is össze tudom készíteni. Nem lesz visszafordulás a második kereszteződésből, hogy valami otthon maradt, és nem kell megvenni a harmadik ócska úszógumit, mert a másik kettőt megint otthon hagytunk:)

1. Úszógumi: mondhatni ez nálunk az etalon, mint egy kisbéka, úgy úszkálnak a gyerekek benne
2. Vödör: olyan kis egyszerű vödör, ha homokos a part, akkor azért, ha medence van, akkor pedig a mellett lévő homokozóba kell hordani a vizet, és dagonyázni benne.
3. Kislapát: az előbbi párja, akár vizet, homokot, de kavicsot is lapátolhatunk vele, meg persze eltemethetjük a saját/szomszéd/apa lábát is
4. Labda: Kinek kisebb, kinek nagyobb, a lényeg, hogy lehessen mit dobálni, rugdosni.
5. Napkrém: nekünk ez vált be, érzékeny bőrre, magas faktor. Tökéletes.
6. Sapka: Mindig, mindenhova, ahol süt a nap, szem, fej és arcvédelem.
7. Szélsátor: amikor nagyritkán elfárad a gyerek, és kivonszoljuk magunkat a vízből, be lehet bújni, nemcsak a szél ellen, hanem a nap ellen is véd, és egyre több szülő rá is jött erre, csak körbe kellett nézni a strandon, mindenhol szélsátor-hegyekkel találkoztunk:)
8. Vizespalack: folyamatos vízutánpótlás, nemcsak kívülről, hanem belülről is fontos.
9. Törlőkendő: mert fagyi minden strandon van, és a homok is ragadós, a többit mindenki képzeletére bízom. Lehet kistörölköző, vagy papírtörlő, vagy konyharuha is, bármi, amivel a ragacsot le lehet szedni a gyerek képéről.
10. Köntös: a hidegből kirángatott vacogó gyerek a törölközőt nem sokáig viseli el, ebbe meg bele lehet bújtatni.

Soknak tűnik, de mégis szükségünk van minden darabjára:) Tapasztaltuk. Persze ezeken kívül bármit be lehet még pakolni, kedvenc játékoktól a felfújható vízibiciklin át a trambulinig, nekünk ez volt a minimum.

És Nektek mi volt nélkülözhetetlen? Ami tuti, hogy kell?

Ui:
Gasztro szempontból a legjobb spenótos gnocchit, ami a tulajdonos asszony kedvence is, a tiszafüredi ZöldBéka étterem és pizzériában ettem, igazi kemencében sült finomság volt. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése