2011. április 5., kedd

Hawaii szelet

A főzés legnehezebb része a receptválasztás. Néha teljesen kiürül az agyam amikor olyan ebédet kell kitalálni, hogy pikk pakk meg lehessen főzni. Vagy ha sokáig is fő, ne kelljen vele sokat pepecselni. Sosem tudom, hogy mit főzzek, ami könnyen elkészíthető, nem kell hozzá sok alapanyag, vagy ha igen, annak nagy része legyen már itthon, tehát a bevásárlással se menjen az idő. És akkor ha nekiállok még keresgélni, hogy ez, vagy amaz, vagy egy harmadik az előző kettőből összekombinálva? Füstöl az agyam. Ekkor veszem elő a jól bevált egyszerű kis recepteskönyvemet, ahol a legalapabb, mondhatni legegyszerűbb kaják vannak felsorolva. Ezt is onnan szedtem össze. Nem bonyolult, de mégis finom, ennek ellenére elég ritkán kerül az asztalunkra. 

Hawaii szelet. (Itt és most sonka nélkül. )
Hozzávalók:
2 csirkemell
konzervananász, van aki karikából készíti, én daraboltból szoktam, mert így többet tudok rápakolni
20 dkg sajt
vaj

A csirkemellet alaposan letisztogatom, sózom, borsozom, egy serpenyőben megolvasztom a vajat, és a húsok minkét oldalát pár perc alatt szép pirosra sütöm. Ezek után elrendezem őket egy tepsibe, rápakolom az ananászdarabokat, majd a szeletelt sajtot, és forró sütőben addig sütöm, míg a sajt szépen ráolvad a tetejükre. Köretnek friss salátát, rizst kínálok.
Jó étvágyat, és közben jó nosztalgiázást.

Ja és tavasz van, észrevettétek? Hajnalban a rigók füttykoncertje varázslatos!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése