2011. április 3., vasárnap

Reggeli kenyér

Reggel süt a pék süt a pék... most éppen nem gezemice lángost, hanem kenyeret. Lisztkeverékből, magkeverékkel, porélesztővel. Az illata, ahogy betölti a lakás minden zegzugát, fenomenális. Az íze nemkevésbé. Régebben féltem, hogy én sosem tudok majd jó kenyeret sütni, főleg miután megjelentek a mindenttudó, multiszuper kenyérsütőgépek. Beruházni persze nem szeretnék rá, helye sincs már a konyhában, szóval nélküle álltam neki. Attól tartottam, hogy vastag, száraz, kemény lesz a külseje, a belseje meg nem fog átsülni, nyúlós marad. De nem így történt! A héja finom ropogós lett, a belseje pedig olyan igazi magos kenyér belső. Tudjátok:)
És az eredmény képekben:


A fele már el is fogyott:)



Vasárnapi kenyérsütésre fel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése