2011. április 6., szerda

Császármorzsa recept

Akkor még így gyorsan fürdés/fürdetés előtt beírom, hátha valaki kedvet kap hozzá:) 
Ah estére belakmározni ebből... nem semmi! Amúgy meg a kölök nem volt hajlandó belőle fogyasztani, amin csodálkozom is, mert a palacsintát meg imádja, és ez eléggé hasonlatos kaja. Megjegyzem, hogy a morzsa mellé kínált házi baracklekvár felét azért nagy duzzogva benyalta :)



Császármorzsa
Hozzávalók:
3 tojás
5 dl tej
5 dkg porcukor
1 ek vaníliakivonat (amit már a házi készítésűből tettem bele! )
2 ek olaj plussz a serpenyőbe a sütéshez
12,5 dkg liszt
12,5 dkg búzadara
csipet só

A tojást kettéválasztom, a sárgáját a tejjel, cukorral, vaníliával, majd legvégül az olajjal is összekeverem, hozzáteszem fokozatosan a lisztet és a darát is, és fél órára hűtőbe rakom, hogy a dara megdagadjon. A tojásfehérjét közben kemény habbá verem a csipet sóval, majd óvatosan beleforgatom a "megpihent" tésztába. Olajat melegítek egy óriási serpenyőbe, és beleöntöm a masszát. Kevergetem, kavargatom, morzsásítom, pirítom,  és tálalom. Ki hogyan szereti, jobban, vagy kevésbé sülten, de lekvárral! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése