2010. április 26., hétfő

Mogyoróvajat a kekszbe!

Milyen kicsi a világ. És milyen nagy az ember ismeretsége. Erre mi sem egyszerűbb példa, hogy vannak megbízható és kiapadhatatlan forrásaink a tulipánok őshazájából, ahol is bőven adagolják a mogyoróvajat, például. Szép kis cserekereskedelmet folytatunk velük, mi adagoljuk a biomézet, ők pedig a mogyoróvajat. A biznisz az biznisz:)

Persze a manna önmagában is finom, de így megsütve egy isteni eledel lesz belőle, amitől még a szüleim is megnyalták az ujjaikat. És ez nagy szó!
Hozzávalók:
125 gramm mogyoróvaj Hollandiából (itthoni is jó lesz, sőt a házikészítésű a legjobb!)
15 dkg liszt
10 dkg vaj
16 dkg cukor
1 csipet só
1 tojás
fél tk. szódabikarbóna
A lisztet elmorzsolom a vajjal, majd beleteszem a többi hozzávalót és összegyúrom. Kis golyókat formázok belőle, picit ellapítom, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom őket. A tetejüket villával megnyomkodom, ez igazából a díszítés miatt kell, el is maradhat, és 180 fokon 10 percig sütöm. Az illatok úgyis elárulják, ha elkészült, de ha elkezd pirulni ki kell venni!
Nyálcsorgatós nyamm!

Igen, már itt is virágzik az orgona! Annyira szeretem az illatát. Belengi a vidéket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése