Akár reggelire, tízóraira, de uzsonnára is tökéletes ez a muffin, gyors keverés, kavarás után készen is lehetünk vele. A gyorsaságnak az is a lényege, hogy tökéletes, szaftos állagú süteménykéket kapjunk végeredményképpen.
A múltkori muffin sikerét meglovagolva ismét sütöttem, azonban a banánok elfogytak, ezért egy egyszerűbb recepthez nyúltam, majd rögtön lecsökkentettem a cukor mennyiségét, és a tejet félig tejfölre cseréltem benne. Így már tökéletes is lett.
Hozzávalók 12 darabhoz:
250 g liszt
1 csomag sütőpor
50 g cukrozatlan kakaópor
180 g cukor
1 tojás
2 dl tejföl
1 dl tej
12 dkg vaj
12 szem dió a tetejére dísznek
Elkészítés:
Összekeverem a lisztet a sütőporral és a kakaóporral, kikeverem a cukrot a tojással, hozzáadom a tejfölt, tejet, végül óvatosan az olvasztott vajat is. Gyors mozdulatokkal összekeverem az egészet, a muffintepsibe papírt teszek, beleadagolom a ragacsos tésztát, tetejükbe nyomom a diókat, és 180 fokon 25-30 percig sütöm. Nálam a dió kimaradt most, azért így is elfogyott. Étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése