2018. február 21., szerda

Banános zabpelyhes muffin

A tegnapi hóesés kívánta a finom illatokat. Ahogy a frissen hullott hóban építő aprónépet becsalogatja a frissen sült sütemény illata... Nekem ez a megfizethetetlen. 
Nem mellékesen pedig volt otthon még egy banán, amit sürgősen fel kellett használnom, mielőtt a kukában végzi. Eredetileg almapüré kell hozzá, én ezt barackpürére cseréltem, illetve a végén lehet gazdagítani még bogyós gyümölccsel, ez itt most kimaradt. Ezekkel a módosításokkal együtt is egy finom, laktató, reggeli útravalónak is tökéletes muffin készült.


Hozzávalók:
2 nagy tojás
150 ml natúr joghurt
50 ml olaj
10 dkg almapüré, barackpüré
1 összetört, túlérett banán
3 ek méz
pici vaníliakivonat, ettől lesz isteni finom illat még a szomszédban is
50 g aprószemű zabpehely
20 dkg liszt
1 kk. sütőpor
1 kk. szódabikarbóna
1 kk. fahéj, a másik illatfelelős :)
további bogyós gyümölcs... kb 10 dkg

Elkészítés:
Összekeverem a folyékony hozzávalókat, beleöntöm a szárazakat, gyorsan összekavarom, muffintepsibe teszem, és 180 fokos sütőben fél óra alatt megsütöm. Hógolyózás utánra tökéletes, meg igazából bármikor. Étvágyat hozzá!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése