Megtaláltam a legfinomabb, legkrémesebb, legjobban a boltikrémre hasonlító túrókrémet. Önmagában is finom, igazi desszertbomba, reggelire, vacsorára, akár tízóraira is jöhet, de szépen viselkedik tortában is.
Hétvégére libabulira az egészben sült liba mellé készülődik egy gyors, sütésmentes piteként. Egyszerű kekszmorzsás alapra ráöntöm, hűtőben kihűtöm, és tádááám.
Hozzávalók a kekszmorzsához:
20 dkg darált keksz
8-10 dkg olvasztott vaj
A kekszet késes robotgéppel ledarálom, esetleg összetöröm nyújtófával, majd hozzákeverem a vajat, vizes kanál hátával lenyomkodom, majd hűtőbe teszem, amíg a krémet elkészítem.
Hozzávalók a túrókrémhez:
500 g túrókrém, dobozban van, nem szemcsés, hanem krémes
1 citrom reszelt héja, ha nem szereti valaki, kimaradhat
100 g porcukor
1 cs vaníliás pudingpor
4 dl tej
4 cs vaníliás cukor
A tejjel sűrűre főzöm a pudingport, és sűrű kevergetések mellet teljesen kihűtöm. A túrót kikeverem a cukrokkal, citromhéjjal, majd a kihűlt pudinghoz keverem.
Előveszem a lehűtött alapot, ráhalmozom, simítom a krémet, ismét hűtöm kicsit, tetejére lehet tenni cukordíszt, csokimázat, szülinapigyertyát.
Étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése