2016. december 14., szerda

Kirándulás a téli szünetre

Avagy utazzuk körbe magunkat :)
Felhívom figyelmeteket, hogy a lista szubjektív, saját felelősségemre állítottam össze, nem teljes, de mindemellett használható. 


Tavasbarlang Tapolca
Évek óta nem jutok be a Tapolcai tavasbarlangba, mert képtelen vagyok odaállni a sorba. Persze mindig akkor megyünk arra, amikor szünet/hétvége/rosszidő van, és mindenki ott tobzódik. Most ezen könnyítettek, lehet elővételben időpontra jegyet venni, csúcsszuper. Lefoglalom, odamegyek és csónakba ülök. Tökéletes :)

Csodák palotája
Mióta voltak az osztállyal, azóta nyúz a gyerek, hogy menjünk a CSoPa-ba. itt a remek lehetőség, családostól végigmenni az élmények tárházán. Igen, tudom, hogy egyre kisebb helyre költöznek, de még mindig tud élményt adni nekik is, nekünk is.Velencei hegység
Nemrég fedeztük fel, hogy Sukoró mellett rengeteg turistaút vezet fel a dombok közé. Persze régóta megvannak ezek az utak, csak mi nem jártunk erre sokat. Alföldi gyerekként nem is bírom sokáig a kaptatót, de itt egész barátságosak a hegyek. A táj teljesen változatos, erdők, mocsaras patakmedrek, szűk völgyek, széles mezők váltogatják egymást. A kilátás pedig fenomenális, látszik az egész tó, nádassal, libákkal m7essel :)
A sár lassan eltűnik, mert megfagy minden a szünetre, szóval száraz lábbal megússzuk a kalandot, de jól felöltözve kell elindulni, mert hűvös lehet a fák között.

Jégkorizás
A hegyen barangolás után, ha még maradt bennünk szusz a lemehetünk a Velencei korzóra korizni. Ha nem maradt bennünk szusz, elég sétálgatni a parton, megnézni a naplementét, és a befagyott tavat.
Szó mi szó, a tavak is befagynak a mínuszokra való tekintettel, nagy valószínűséggel tudunk korizni, fakutyázni a Balatonon, Tisza tavon, utcavégén a Keresztgödörnél. Öltözzünk fel, kesztyű, váltás ruha, termosz tea legyen nálunk, és élvezzük a csúszást napestig.

Állatkert
Az állatkert mindig jó program, még télen is, és ha az ország nyugatabbik felében vagyunk érdemes a szünetben a veszprémi állatkertbe menni, elámulunk a belépők árain.

Termálfürdő
Hideg lesz, nagyon hideg, befagy a víz az itatókba. Ilyenkor egy jó fürdő, szauna nekem tökéletes helyszín a pihenéshez. Az egész országban vannak fürdők, Egerszalóktól kezdve, az Alföldön át, Budapesti fürdőkön keresztül, a Siklósi termálig, Hévízig, minden-minden adott egy pancsoláshoz.
A Siklósi fürdő is gyerekbarát, mini medencével, csúszdával pöpec hely.

Barlangászás
Akár budapesti, akár nagyhegyeink szebbnél szebb barlangjait látogatjuk nem fogunk csalódni. Csak a felsorolás végett: Pálvölgyi, Szemlőhegyi, Abaligeti, Aggteleki, és extra pontért a Csodabogyós, 30-án pont lesz egy alaptúra.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése