2016. november 30., szerda

Csülök római tálban sütve

Csülköt sütöttem római tálban. Finom, omlósra sült, mondjuk bent volt egész délután a sütőben, estére farkaséhesen vetettük rá magunkat, egy kis majonézes répasalátával tálalva, nem is maradt sok belőle.



Hozzávalók:
1,5 kg csülök, csonttal
2 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
só-bors, illetve egy kis maradék csülökfűszert tettem rá, amiben ezen kívül még kömény és petrezselyem volt
1 kg krumpli

A csülköt besóztam, bedörzsöltem 1 órán át állni hagytam, közben a tálat fedelével együtt vízfürdőbe merítem. Utána a csülök azon felén, ahol vékonyabb a húsréteg, bevágom a húst a csontig, beleállítottam a tálba, borsozom, fűszerezem, mellészórom a foghagymagerezdet és az egyik hagymát negyedben vágva. Tetőt rá, be a sütőbe, amit akkor kapcsoltam be, majd 190 fokon sütögettem 3 órán keresztül. 
A felkockázott krumplit utána teszem hozzá, meglocsolom a hús levével, sózom, visszafedem és még 40 percig sütöm. Amikor elkészül, hagyom még 10 percig pihenni a tálba, hogy a krumpli magába szívjon még egy kis szaftot. 
Az eredmény pedig egy ízletes, omlós hús, fűszeres mártásban sült krumplival. Étvágyat!

2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta lett. Játékra szeretnélek hívni ismeretlenül is, de mint Limara tisztelőjét:
    http://korsocska.blogspot.hu/2016/12/21-szakacsmustra-kiiras.html

    VálaszTörlés
  2. Köszi szépen, és az invitálást is köszi, megnézem a kiírást!

    VálaszTörlés