2016. november 28., hétfő

Adventi gofri

A sötét, szürke reggelek, a sötét, szürke kabátok az embereken lehangolják a reggelt. Pedig ha kicsit kinyitom a szemem, és csendben figyelek, a ködös táj is megváltozik, formás kis pamacsokká alakulnak az addig nyúlós nyálkás páracseppek.
Ehhez hozzápréselünk egy kis narancsot, és kisütünk mellé egy kis gofrit, amit aranyló sárgabarack lekvárral és gőzölgő haboskávéval tálalunk, máris más lesz a vasárnap reggel.



Hozzávalók:
2 tojás
1 dl olaj
csipet só
1 mk fahéj
pici cukor
30 dkg liszt, félig teljes kiőrlésű rozs, félig sima
1 mk sütőpor
2-3 dl tej, sűrű palacsintatésztát kell kapni

Elkészítés:
A tojást kikeverem a cukorral, olajjal, hozzáadom a fahéjat, sót, majd apránként keverem hozzá a sütőporos lisztet felváltva a tejjel. Vigyázva persze, hogy ne legyen folyós, különben takaríthatjuk a gofrisütő oldalát. Szépen kisütöm, lekvárral, kakaóporral, pudinggal, tejszínhabbal tálalom. No meg a frissen préselt narancslével, és a gőzölgő kávéval.
Étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése