2016. május 2., hétfő

Almás keksz szelet, tej és tojásmentesen, sütés nélkül

Szeretem az almát, igazából az egyik legegyszerűbb gyümölcs, mégis olyan sokat tud nyújtani. Nyersen vagy főzve, pucolva vagy pucolatlan, egyben vagy szeletelve, pirosan vagy zölden. Bárhogy jöhet. És jön is.
Megláttam ezt az almás kekszes sütit, és annyira egyszerűnek tűnt, hogy muszáj volt elkészíteni. És nem is csalódtam, könnyen, gyorsan elkészült, és ugyanolyan könnyen, gyorsan el is fogyott. 

Hozzávalók:
6 alma
2 dkg vaj
4 ek. nádcukor
2,5 dl víz, 2,5 dl almalé
2 csomag vaníliás pudingpor
200-250 g háztartási keksz (ami elvileg tej és tojásmentes)
10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál olaj

Elkészítés:
Megpucolom az almákat és vékony szeletekre vágom. A vajon elkezdem megpárolni, közben összekeverem a pudingport a vízzel és az almalével, végül hozzáöntöm az elkészült almához. Amíg fő az alma, kirakom a kekszet kb 5x7-es alakzatban. Amikor elkészül a puding is, még forrón ráöntöm a kekszre, majd a tetejét is beborítom. Amikor a puding kihűl, bevonom a megolvasztott csokival.


Itt találtam! Köszi szépen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése