2016. február 8., hétfő

Püspökkenyér maradék tojásfehérjéből

A három adag fánk lesütését követően megmaradt 6 fehérjém, amit nem akartam fagyasztani, mert még ottfelejtem, ezért kerestem egy mentőötletet. Az alábbi tökéletesre sikeredett, simán javaslom az elkészítését, mert gyorsan megvan, az aprítást a gyerek is hozzá tudja tenni, és ami még menő, hogy a reggeli péksüteményt ki tudom vele váltani. Najó, igazából a déli desszertet is. Hihi

Hozzávalók:
6 tojásfehérje
35 dkg aprított dió-étcsoki-aszaltgyümölcs vegyesen
8 dkg liszt 
6 dkg cukor
4 dkg olvasztott vaj

Elkészítés:
A fehérjét felverem, a többi hozzávalóval óvatosan összekeverem és kibélelt őzgerinc formában 180 fokon fél óra alatt tűpróbáig sütöm. 

Eredetileg itt, ahol még étcsoki mázat is kapott, nekem így natúran jött be. Köszi szépen!

1 megjegyzés:

  1. Nahát, milyen jó ötlet! Én tényleg elfelejtettem egyszer a fehérjéket. Aztán, amikor megtaláltam a fagyóban, már nem mertem felhasználni.

    VálaszTörlés