2015. október 13., kedd

Bögrés mákos-kókuszos

Hogy miért lett kókuszos is? Egy egyszerű dolog miatt: nem volt otthon annyi mák, hogy elég lett volna sima bögrés-mákosra, ezért lett hozzáadva a kókusz, ami még szaftosabbá tette a sütit.



Hozzávalók:

1 bögre mák és kókusz keverék fele fele arányban
1 bögre liszt
1 bögre tej
fél bögre cukor, ami lehet kevesebb is
1 tojás
1 ek. olvasztott vaj
1 kávéskanál szódabikarbóna
tetejére pár szem szilva

Elkészítés:
Összekeverem a hozzávalókat, nekem így kicsit folyékony állagú lett, ezért még szórtam hozzá egy kis mandulalisztet (mert volt otthon az is, de sima liszt is jó), és sütőpapírral bélelt formakenyér formában (őzgerinc) 175 fokon tűpróbáig sütöm.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése