2015. április 15., szerda

Mandulás répatorta

A marcipános répatortát alakítottam iciri picirit át, és a végeredmény egy könnyű, légies torta, ami krém nélkül is megállja a helyét. A marcipán helyett darált diót terveztem beletenni, de nem találtam a kincseskamrában, ezért lett helyette a darált mandula.






Hozzávalók:
4 db tojás
15 dkg barna cukor
2 dl napraforgó olaj
18 dkg finomliszt
10 dkg darált mandula
vanília kivonat
1 csomag sütőpor
1 kk fahéj
40 dkg sárgarépa
1 késhegynyi só

és a pofon egyszerű elkészítés:
A répát lereszelem, az olajat összekeverem a cukorral, vaníliával, egyenként hozzádolgozom a tojásokat. A lisztbe rakom a mandulát, sütőport, sót, majd az egészet hozzákeverem a tojásos masszához. Végül a répát is belerakom, és sütőpapírral bélelt formában 165 fokos sütőben egy órát sütöm.


1 megjegyzés:

  1. Nem vagyok egy nagy kommentelő, de azért benézek néha. Ez a torta is tetszik. Most egy játékot indítottam a blogomon. Szép nyereménnyel. Régi recepttel is lehet jönni, csak újra kell megosztani. www.korsocska.blogspot.hu Szeretettel várom.

    VálaszTörlés