2014. augusztus 25., hétfő

Padlizsánkrém, a legjobb

Finoman füstös, krémesen lágy és pikánsan fokhagymás. Csak egy gyors (másfél órás) tűzrakás kell hozzá, no meg, hogy legyen otthon padlizsán. Persze sütőben is megsül, egészben berakva, de azt majd akkor, amikor már nem tudunk tüzelni a hideg/eső/hó/szél/tüzifa hiánya miatt.

Hozzávalók
Padlizsán, minél több, annál jobb:)
fokhagyma, padlizsánonként 1-2 gerezd
majonéz
tejföl, a majonéz duplája
só, bors

Elkészítés:
Tűzrakatás és parázsgyártatás után én szépen becsomagolom a padlizsánt alufóliába, beleteszem a forró parázs közepébe, majd magára hagyom. Amikor már összeomlik, ha hozzáérek, kb jó óra múlva, kipiszkálom, hagyom kihűlni. Kikaparom a belsejét, és villával összekeverem az összetört fokhagymával, és a többi hozzávalóval. Közben kóstolgatom folyamatosan, nehogy sok legyen a só, és kevés a hagyma. Végül pirítóssal tálalom. Egyszerű kis mutatvány, a végeredmény pedig mennyei! Még a nyárba ennyi belefér!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése