2014. június 24., kedd

duplacsokis muffin

Ismét találtam egy jó muffinos alapreceptet, mégpedig abból az apropóból, hogy lassan el kellene fogyasztani a felhalmozódott csokoládét. Mert van az úgy, hogy csak úgy ömlik a csoki a házhoz, mintha dézsából öntenék, és már reggelire is csokit eszünk csokival, de a készlet meg nem csappan. Ilyenkor kell bevetni valami duplacsokis receptet. Mint a következő muffin recept. És ha véletlenül nincs otthon dupla vagy szimpla, akkor sem kell aggódni, felturbózható akár cseresznyével, banánnal vagy simán is mehet. Simán elfogy.

Hozzávalók:
25 dkg liszt
10 dkg cukor
2 ek kakaópor, én most karobport használok
fél tk szódabikarbóna
2 tk sütőpor
150 g étcsoki 
1 tojás
0,8 dl olaj
2,5 dl tej
tetejére szórhatok gyümölcsöt, vagy extra csokit is, triplacsokis muffinnak:)

Elkészítés:
Összekeverem két külön edényben a folyékony, majd a szilárd hozzávalókat, majd gyors mozdulatokkal összevegyítem a kettőt. Kibélelt muffinformában 175 fokon 20-25 perc alatt megsütöm. 
Kelendő a cucc, főleg, hogy most friss cseresznyével sütöm!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése