2014. február 2., vasárnap

Expressz kenyér

Kellett, mert beborult a tervezēs. Pedig a kenyér ott csücsült a tartóban, ahol lenni szokott, csak mi voltunk máshol. És éhesek voltunk. A kenyérsütõnek pedig másfél óra kell, ezért néztem más, gyorsabb megoldás után. Az ír szódás kenyér pedig pont ilyen. 40 perc alatt kész. Tökéletes.

Hozzávalók:
170-170 gramm teljes kiörlésû-finom-rizs-rozsliszt, kinek mi jön be
1tk sütõpor
0.5 tk szódabikarbóna
1 tk só
290 ml író, vagy kefir, vagy 270 ml tej+3 ek citromlé

Elkészítés:
Elõmelegítem a sütõt 200 fokra, összekeverem a hozzávalókat, kicsit átgyúrom, cipóvá formázom, a tetejét éles késsel bevágom kereszt alakban, majd lisztezett tepsiben 30 percig sütöm.
Étvágyakat hozzá!

1 megjegyzés:

  1. Tisztelt Szerkesztő!

    Az elérhetőségét szeretném elkérni, ha módja van rá kérem küldje el az e-mail címét a kzsolt@innofield.hu címre.
    Előre is köszönöm.

    Üdvözlettel:
    Kovács Zsolt
    Torkosborz.hu

    VálaszTörlés