2014. január 29., szerda

Tiramisu

Könnyed esti desszert lesz holnap, koffeinmentes változatban. Jön a társaság egy kis evésre-ivásra, ismerkedésre, mosolygásra. Szintén a gyorsan összedobható kategória, előző nap elkészül, pihen, tálalom, majd végül pillanatok alatt eltűnik. Helyes, ugye?


Mellesleg nagyon rég ettem babapiskótát, igazi gyerekkori emlék, hogy mártogatom a meleg kakaóba a rudakat, és szürcsölöm, szívom be a szétázott pépet. Mentettem is kettőt a holnap reggelihez, hogy a mai ifjúság is megtudja, milyen is az élet. Készülök is, hogy utána vehetem csomagszámra a babapiskótát. 

Tiramisu, a gyerekbarát verzió
Hozzávaló: 
50 dkg mascarpone
5 dl habtejszín
2 csomag babapiskóta (400 gramm)

dupla, koffeinmentes tejeskávé
pici cukor, pici méz, 
pici holland kakaópor szóráshoz

Elkészítés:
A tejszínhabot felverem, ízlés szerint cukrozom, majd hozzákeverem a cukorral-mézzel beédesített, felhabosított mascarpone-hoz. Közben egy tálban lerakom az első réteg tejeskávéba mártott babapiskóta réteget, ráteszem a krém armadát, tetejét beszitálom kakaóval. Jön a következő réteg babapiskóta, krém, szita. Végül a harmadik rész piskóta, krém és kakaópor is rákerül, és készen van a mű. Hűtőben legalább 3 órát érlelem, legjobb, ha egész éjszaka pihenni hagyom, másnapra kitűnő lesz.


Az eredeti Mirzánál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése