2013. május 24., péntek

Joghurttorta, a legjobb

Kipróbáltam a szülinapos szilikonos szivecskés tortaformát. Jelentem jó lesz, működik, mondjuk legközelebb nem joghurttortát fogok benne "sütni". Sajnos az aljából nem jött ki a teteje, ezért elég csúnyácska lett, szerencsére az íze kompenzálta a kinézetét:) Mondjuk a szivárvány torta mellett esélyem sem lett volna. Az ünneplő tömeg azért szó nélkül befalta.
 
Joghurttorta
 
Hozzávalók:
1 nagy doboz natúr joghurt
2 ek vaniliás cukor
5-10 dkg cukor (ízlés szerint)
1 cirtom héja és leve
15 gramm zselatin
2 dl habtejszín
1 csomag habfix
bogyós gyümölcsök, akár fagyasztva is
 
Elkészítés:
Elég egyszerű elkészíteni, még sütni sem kell, csak kevergetni-kavargatni. A joghurtból 2-3 evőkanállal kiveszek, elkezdem összemeglegíteni a zselatinnal. Folyamatosan kavargatom, amikor felforrósodik, elzárom. Közben a maradék joghurthoz hozzákeverem a cukrokat, citrom lereszelt héját és a levét, majd a lehűtött zselatinos krémet. A tejszínt felverem a habfixálóval, ezt is belekeverem óvatosan a joghurtba. Legvégül a gyümölcsöket keverem hozzá, és beleöntöm egy (nem szilikonos) formába. Egész éjjel hűtöm, majd másnap begyűjtöm az elismeréseket:)
 
Étvágyat!
 
Mellékesen elkészült az idei bodzaszörp is. Jó lesz:)
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése