2011. szeptember 11., vasárnap

Kápia paprika krémleves

Hozzávalók:
5 kápia paprika, sütőben megsütve.
1 kis fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
6 dl víz
2 dl tejszín
olaj, só, bors
pár szelet bacon

Elkészítés:
A paprikákat először megsütöm sütőben, szép fekete lesz a héjuk, akkor a jó. A megsült paprikákat kiveszem, konyharuhával letakarom, majd amikor kihűltek szépen leszedem róluk a héjat, és kicsumázom. Az apróra vágott hagymát az olajon megpirítom, a végén hozzáadom az összenyomott fokhagymát is, majd a megpucolt paprikákat. Picit összepirítom, és felöntöm vízzel. Sózom, borsozom, majd amikor felforrt hozzáöntöm a tejszínt. Az egészet összeforralom, és leturmixolom. A szalonnát apróra vágom, megpirítom és a kész leves tetejére teszem. Ez már csak ráadás, ha nincs szalonna az sem baj, de tuti finom lesz tőle a leves. Szalonnacsipsz:))

Az eredeti recept itt található, amikor megláttam, már terveztem a menübe, de még csak most jött el az ideje. Kicsit tényleg nyáridéző, ezen a hétvégén pont bele is fér:) Használjuk ki gyorsan ezt a jó időt, pölö ma van a Magyar Dal napja is, az egész országban vannak programok. Tehát dalra fel! Vagy ha ez nem jön be, akkor irány a természet, menjünk kirándulni! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése