2010. október 11., hétfő

Cukkinis sütemény

Akkor tehát következzen a cukkini második felvonása, a sütemény. Ami eredetileg Imbisz konyháján jelent meg, és nekem nagyon megtetszett, mivel nem volt elkakaósítva. Vagy legalább is "csak" csokoládé darabkákat tartalmazott az eredeti recept, de én még azt is kihagytam. Sima natúr cukkini sütemény lett belőle. Még annyit módosítottam, hogy repceolaj helyett napraforgót használtam, és mandula sem akadt a kezembe, helyette dió oldotta meg az olajos mag jelenlétét. Jó lett így is na:)

Cukkinis sütemény


Hozzávalók:
20 dkg hámozott, magozott, reszelt cukkini
10 dkg puha vaj
1,2 dl olaj
20 dkg cukor
1 vaníliás cukor
5 dkg durvára tört dió
2 tojás
3 ek. baracklekvár
1 tk. só
1 tk. sütőpor

Elkészítése:
Összekeverem a vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot és az olajat, és ha már egynemű a massza, beleteszem a tojásokat. Egyenként, folyamatos keverés mellett végzem ezt, hogy jól elkeveredjenek. Érdemes robotgéppel keverni az elejétől fogva, megkönnyíti a munkát. Ha mindezzel megvagyok hozzáteszem a reszelt cukkinit, a diót és a baracklekvárt (már nem géppel, hanem kanállal). A lisztet egy külön tálba összeöntöm a sóval és a sütőporral, majd miután ezt is jól elkavarom, beleszórom-keverem szépen komótosan a masszába. 
Egy 26 centis tortaformát kibélelek sütőpapírral, elég, ha csak az aljára kerül, és beleöntöm a nyers sütit. A sütőt előmelegítem 175 fokra, a sütit pedig a meleg sütőben 40-45 percig sütöm. Miután elzárom, résnyire nyitott ajtónál hagyom pár percig még a melegben, hadd pihenjen ott kicsit, Mármint a süti:) Szeletelem és tálalom. Csipkebogyóval, vagy anélkül.

2 megjegyzés: