2010. október 1., péntek

Aki nem jött el lemaradt

a kekszekről...
Az egyik a dupla diós, ami már egyszer sült a konyhában, Oltári finomra sikeredett megint, vagyisház izé, azt mondták, hogy finom volt:)) Jólvanna, muszáj volt megkóstolni még mielőtt kihűl és elcsomagolom. 
A másik egy újdonság, amit még régebben néztem ki magamnak, de most jött el az ő ideje. Fűszeres Eszter két évvel ezelőtti bejegyzésében leltem rá, csokis keksz-ként. Nem mai gyerek, de az íze, az feledhetetlen. Holnap készülni fog egy itthoni felhasználásra is a kiscsalád részére, mert emellett elmenni csak úgy nem lehet. Otthagyni pedig még annyira sem. Köszönjük Eszter :)
A recept is egyszerű, hozzávalók listája sem hosszú:
25 dkg étcsoki (amit lehet felesben tejcsokival is keverni)
30 dkg liszt
1 ek. kakaópor
1 csipet só
1 kk. fahéj
1 tk. sütőpor
2 tojás
20 dkg puha vaj
20 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A csokit először kézzel kockákra tördelem, majd mint a fűszereket, nagy késsel apró darabokra vágom. A lisztbe belekeverem a kakaóport, csipet sót, fahéjat, sütőport. A két tojást pedig kikeverem a vajjal. Eredetileg habosra kellene verni, de ha fene fenét eszik, nekem akkor sem sikerült ez a művelet. Szóval simán kikeverem és hozzáöntöm a cukrokat. No ezzel is jól elkeverem, itt már közelítettem a habos állaghoz, szóval azért tudhatok énis valamit:) Hozzákeverem szépen lassan a vajas masszához, aminek a végeredménye egy ragacsos állagú krém lesz. Kanállal sütőpapírral bélelt tepsibe szedem őket, törekedve az egyforma méreteke, hogy kábé egyszerre süljenek a kis drágaságok meg, majd előmelegített sütőben 180 fokon 12-15 perc alatt megsütöm. Mint ahogy már mondtam mennyei nyami lesz!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése