2010. május 26., szerda

Ünnepi fetás lepény

Szintén ünnepeltünk, és ettünk tiszteletemre, csak egy másik napon, amikor is a külsősöket is meghívtuk. Készült két adag sajtkrém, az egyik zöldfűszeres, a másik snidlinges.
Két nagy doboz tejfölt előző este beleteszem szűrőbe lecsöpögni, majd aznap bekeverem a fűszerekkel, sózom, borsozom ízlés szerint, és szeletelt bagettel tálalom.

Ezek mellé sütöttem két tepsi fetás lepényt, olyan Dolce Vitásat, mert nagyon guszta volt a képein. És itt is az lett, és finom is, és óriási sikernek örvendett, amíg el nem fogyott:)

Ehhez a két tepsihez kell:
fél kiló fagyasztott leveles tészta
40 dkg feta
2 fej lilahagyma
8 szem paradicsom
olivaolaj
kakukkfű
A tésztát felengedve lisztezett deszkán kinyújtom, majd tepsibe teszem, ráteszem a szeletekre vágott paradicsomot, megszórom a feldarabolt lilahagymával, és a fetával. Olívaolajjal meglocsolom kicsit, megszórom pici sóval, és ráaprítom a frissen szedett kakukkfüvet:) hehe, dejó ez a konyhakert. Persze jó a bolti kakukkfű is. Előmelegített sütőben, 200 fokon sütöm 20-25 percig. És még aznap megeszem:) mert annyira finom.
Hát ennyi, gyors, finom, egyszerű ételek, mellé mentaszörp, és rozéfröccs, jó társaság és vidám hangulat. Kell ennél több? Én  nem is szeretnék mást:) Mindenkinek boldog szülinapot, és jóétvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése