2010. április 13., kedd

Expressz répa ebédre

Igaz, nagyon nincs még szezonja a sárgarépának, de annyira, de annyira guszta, finom egyszerűen elkészíthető, kevés alapanyagot igénylő és nem utolsósorban bababarát főzeléket találtam, hogy csak na. Ezer köszi Flat-Cat

És ha csak csak egy kis na, akkor meg is lett az ebéd mára. Persze módosítva, mert miért is ne:)
Tehát kell bele:
1 kg répa
olivaolaj
1 nagy csokor medvehagyma
2 dl 10%-os tejszín 
só, bors
És a pofonegyszerű elkészítés:
Hazaértem a piacról a gyerekkel. Ő kint maradt, motorozni, én bementem kabátban és cipőben a konyhába. 11 múlt. Gyors répahámozás, fél szemem az ablakon a gyereken. A megpucolt, géppel vékonyra szelt répát beledobtam az olívaolajos serpenyőbe, és elkezdtem pirítani. Csak úgy nature. Közben kimentem felügyelni. Később, kis vízzel felhígítottam, hogy ne kapjon le, amíg én nem tudok ránézni, és felkapcsoltam a lángot, hadd párolódjon, mert közeleg a dél. Szerencsére gyorsan puhult, ezért megmostam a csokor medvehagymát apróra vágtam, és azt is hozzáadtam. Azzal együtt sóztam és borsoztam, és vártam, hogy készen legyen. A végén mikor már a gyerkőc is betolatott a motorral felöntöttem a tejszínnel, összeforraltam és kész. Dél lesz 5 perc múlva. Király:)

Gyors és hatásos, nem mellékesen édeskés, hagymás, tejszínes mennyei finomság.

2 megjegyzés:

  1. Örülök hogy ízlett! :)
    Jó ötlet hozzá a medvehagyma! :)
    Flat cat

    VálaszTörlés
  2. Igen, tényleg finom volt együtt.
    És mégegyszer köszi, valószínű lesznek még receptek Tőled:) Rengeteg jó ötleted van!
    KisPite

    VálaszTörlés