Sütöttem már tortákat azelőtt is, node amit most alkottam, az lett számomra az etalon. Azóta új időszámítás kezdődött, hála Kiskuktának, mert nála láttam meg először ezeket a fantasztikus tortákat. Íme az első sütésem, szívecskésre sikeredett, mert nem volt más kiszúróformám :)
A recept a már fent említett aranykezű tortamesteről származik, nem is változtattam rajta:
Tészta:
2 tojás
10 dkg cukor
17,5 dkg liszt amiből 2 ek. kakaó
0,75 dl tej
0,75 dl olaj
1/2 cs sütőpor
4 dkg porcukor és pár csepp citromlé a tojáshabhoz
Krém:
1 cs. pudingpor
3 dl tej
3 ek cukor
125 gr szobahőmérsékletű vaj
A tésztához három edényt készítek elő. A tojássárgáját a tejet az olajat az első tálba teszem, hozzámérem a cukrot, kicsit összekeverem őket. A liszt , kakaó, és a sütőpor kerül a második tálba, a tojásfehérje pedig a harmadikba. A fehérjét csipet sóval, és a pár csepp citrommal felverem, ha már kemény hozzákeverem a cukrot és azzal is tovább verem.
Az első tálban lévő keverékhez hozzáöntöm szépen adagolva a lisztes keveréket, jól összekavarjuk, majd hozzáforgatjuk a tojáshabot is.
Én 18 cm-es tortaformában sütöttem meg, ezért lett jó magas. Az aljába sütőpapírt teszek, beleöntöm a tésztát, majd az egészet 175 fokos sütőbe tolom, és 25-30 perc alatt megsütöm.
A krémhez a pudingot megfőzöm a cukros tejben, szokásos módom, majd ha lehűlt a már kicsit előhabosított vajhoz hozzákeverem, jó sokáig, hogy egynemű, szép, habos kenhető krém legyen. Na meg persze finom is:)
A fondant pedig itt megtalálható, szépen leírva, hogy mit hogyan, merre meddig. Gyakorolni kell:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése