2010. március 23., kedd

Jóvágású zöldséges ebéd

Mindig is gondban vagyok, hogy télen hogyan együnk nap mint nap zöldséges ételeket. Szerencsére ezt a gondot a mai kor embere a mélyhűtéssel hamar megoldotta helyettem, úgyhogy ha nem tudok mihez nyúlni, akkor kinyitom a fagyasztót, és szétnézek benne. Most egy fél kilós brokkolira, és egy mások fél kilós vegyes (karfiol, répa, borsó) zöldségkeverékre bukkantam. Egy kis hússal, és hogy Nekünk is csússzon kis tejszínnel gazdagítva finom kis baba-mamabarát ebédet rittyentettem belőle. Persze nem fotogén a drága, de legalább egyszerű elkészíteni:)
És hogy mi kell hozzá?
A fent említett zöldségek megfőzve.
Fél kiló csirkemell felkockázva, sózva borsozva, majd olajban zsírjára sütve.
3dl tejszín, amit a kisült husira borítotok, belekeverem a megfőtt zöldségek és kész a kiadós, és mégis zöldségben gazdag ebéd.
Mondjuk, az tuti, hogy egy jóvágású napszámosnak ez egy fél fogára sem lenne elég, de valljuk be mi most nem is ilyen menüt terveztünk.
Étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése