2010. március 28., vasárnap

Háromszoros pizza

Anyukám majdnem minden vasárnap pizzát és lángost sütött a kölköknek, azaz nekünk. Innen jött az ötlet, vagyis inkább vágy, hogy együnk pizzát. Persze nem olyan boltit, hanem saját készítésűt. A receptet még évekkel ezelőtt kértem el, pofonegyszerű, főleg azt tudva, hogy pizza és lángos is kijön belőle, ki hogyan szeretné. 
Tehát a tésztához kell:
40 deka liszt (én most 10 deka graham lisztet is tettem bele)
3 deka élesztő
hozzá langyos cukros tej kb. 2,5 deci
tojás, ami elhagyható
Az elkészítése sem bobnyolódik nagyon:
Futtasd meg az élesztőt, majd keverd hozzá a liszthez a tojással együtt. Szépen ki kell dagasztani, ez a titok, igazából a többit az idő és az élesztő megoldja. 



Kb. 1 órán keresztül hagyni kell, amíg szépen megkel, utána olajos tepsiben kézzel kinyújtani/széthúzogatni , majd megpakolni mindenféle jóval.
Mi most tonhalasat (tejföl, tonhal, sajt) sonkásat (paradicsom sonka, sajt) és kolbászosat (paradicsom, kolbász, sajt) készítettünk, mivel hármas pizzasütő tepsim van.Mit ne mondjak finom lett:)
Étvágyakat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése