Anyukám majdnem minden vasárnap pizzát és lángost sütött a kölköknek, azaz nekünk. Innen jött az ötlet, vagyis inkább vágy, hogy együnk pizzát. Persze nem olyan boltit, hanem saját készítésűt. A receptet még évekkel ezelőtt kértem el, pofonegyszerű, főleg azt tudva, hogy pizza és lángos is kijön belőle, ki hogyan szeretné.
40 deka liszt (én most 10 deka graham lisztet is tettem bele)
3 deka élesztő
hozzá langyos cukros tej kb. 2,5 deci
tojás, ami elhagyható
Az elkészítése sem bobnyolódik nagyon:
Futtasd meg az élesztőt, majd keverd hozzá a liszthez a tojással együtt. Szépen ki kell dagasztani, ez a titok, igazából a többit az idő és az élesztő megoldja.
Kb. 1 órán keresztül hagyni kell, amíg szépen megkel, utána olajos tepsiben kézzel kinyújtani/széthúzogatni , majd megpakolni mindenféle jóval.
Mi most tonhalasat (tejföl, tonhal, sajt) sonkásat (paradicsom sonka, sajt) és kolbászosat (paradicsom, kolbász, sajt) készítettünk, mivel hármas pizzasütő tepsim van.Mit ne mondjak finom lett:)
Étvágyakat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése