2010. március 26., péntek

Gyors kefíres meggyes



Az ember már csak ilyen, sosincs megelégedve teljesen azzal, amit éppen kap a szájába. A téli hideget fagylalttal próbáljuk elűzni, és makacsul ragaszkodunk ahhoz, hogy nyári ételeket együnk bármi áron és bármilyen módszerrel. Nyáron pedig forró mentateát iszunk, mintha fáznánk, és légkondikkal csalogatjuk vissza a hideget.
Ez a süti is már csak ilyenre sikeredett. Egy könnyű nyári sütike, de így tavasszal sem nehéz elkészíteni.
Kefíres meggyes.
Hozzávalók:
2 tojás
1 ek olaj
2 dl kefír
3 dl porcukor
6 dl liszt
1 csomag sütőpor
fél csomag szeletelt mandula
fél kiló magozott meggy, vagy 1 üveg meggybefőtt.


Egy tálba beleszórom a lisztet, jól elkeverem a sütőporral. Hozzáadom a tojásokat, az olajat és a kefírt, majd alaposan összekeverem. Sütőpapírral kibélelek egy közepesen kicsi tepsit, és abba öntöm. A meggyet jól lecsepegtetem, és a tésztára borítom, majd az egészet megszórom mandulával.
170 fokos sütőben 20 percig sütöm, de akkor vagyok biztos abban, hogy megsült, hogy megszúrom fogpiszkálóval (mert nincs hústűm, csakis ezért a fogpiszka) és ha nem ragad rá tészta, akkor készen van.
Nyammnyamm, alig hűl ki és fogyasztható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése