2017. március 7., kedd

Kenyérsütés


Egyszerű, fehér kenyeret sütöttem, sima lisztből, élesztővel, kézzel gyúrva, párnában kelesztve. Az egyik kelesztésnél sajnos magára hagytam, kicsit túlkelt, de utána sikerült a hibát orvosolni, végül egy elég pofás kenyérkét hoztam össze belőle.

Hozzávalók: 
50 dkg liszt 
3 dl langyos víz
2,5 dkg élesztő
2 ek olaj
fél ek só
mehet bele még kicsi burgonyapehely, ami nekem most kimaradt

Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverem, bedagasztom, letakarom majd hagyom duplájára kelni. A megkelt tésztát megformázom, én most kerekítettem, és kilisztezett sütőtálba ismét hagyom pihenni, kelni. Félidőben bemetszem a tetejét, előmelegítem a sütőt, végül vízzel lespiccelve teszem a 220 fokos sütőbe. 25-30 perc alatt szépen megpirul, akkor lesz kész, amikor a formából kivéve szépen kopogtatható az alja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése