2016. szeptember 12., hétfő

Bellini koktél

A hétvégi nyárzáró kerti parti egyik eleme volt ez a koktél. A gyerek mondta, hogy készített egy finom koktélt, a nevére nem emlékszik, de nem kell hozzá más, csak pezsgő és.... itt elfelejtettem az összetevők listáját. De gyors kérdés-válasz után máris tudtam, hogy baracklé kell hozzá. Ezek után gyerekjáték volt kideríteni, hogy ez a Bellini koktél.

Eredetileg a Bellini koktél őszibarack püré és jégbe hűtött Prosecco, tehát nem is pezsgő, hanem habzó bor elegye. A nevét pedig úgy kapta Bellini, híres olasz festőről, hogy a színe hasonlít az egyik festményén lévő Szent tógájának színére. Na tessék. Mit tudnak az olaszok.

Igazi mézédes barackot érdemes lefacsarni, vékony pezsgőspohárba önteni, végül a jeges pezsgőt ráönteni. Van, ahol tesznek bele cukorszirupot is, igazából nem szükséges hozzá. Végezetül citrommal díszíthetjük, szívószállal fogyaszthatjuk.


A miénk nem lett tógaszínű rózsaszínű, igaz nem barackpüré került bele, csak lé, de így is tökéletes kiegészítője lett ennek a nyárzáró melegben szervezett bulikának.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése