2016. január 17., vasárnap

Almás gyümölcskenyér

Gyorsan összekeverhető, de lassan sülő almás sütemény a vasárnap délutáni sétából visszajövőknek! :)




Hozzávalók:
4 alma 
3 tojás 
10 dkg nádcukor 
1,5 dl olaj
17,5 dkg liszt 
17,5 dkg teljes kiőrlésű liszt 
1 tk szódabikarbóna 
1 tk sütőpor 
fahéj 
10 dkg dióbél 



Elkészítés:
Kikeverem a tojást a cukorral, végül beleteszem az olajat és a reszelt almát. Másik edénybe összekeverem a többi hozzávalót, végül beleszórom a tojásos keverékbe. Gyümölcskenyér formába sütőpapírt teszek, majd abba töltöm a tésztát. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütöm, ez lehet ám másfél óra is, arra figyelek, hogy a teteje ne égjen meg, ha nagyon pirul, visszaveszem a hőfokot.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése