2015. március 6., péntek

Töltött kaliforniai paprika

 Rettenetes módon szeretem a sült zöldségeket. Ahogy a megpirult, puha, omlós, édeskésen szaftos íz elolvad a számban, hmmmm, utánozhatatlan. Most kicsit megbolondítva egy kis borral párolt husival, és mozzarellával. Tökéletes ebéd. És íme egy gyors, diétás, húsos, zöldséges ebéd, szénhidrát diétázóknak is ajánlva. 


Vegyünk 4-5 kaliforniai paprikát, készítsünk darált húsból (a marha jobb) sűrített paradicsomból borral, sóval borssal ragut, majd töltsük meg vele a paprikát. A tetejére tegyünk sajtot, és az egészet süssük meg kb. 40 perc alatt 180 fokon a sütőben. Ennyi az egész. Még köret sem kell, a paprika remekül adja magát.






Hozzávalók:
4-5 kaliforniai paprika
1-1 vörös és fokhagyma
400 g darálthús
1 dl bor
1,5 dl paradicsompüré
só, bors
1 gombóc mozzarella sajt

Elkészítés:
Kevés olajon megpirítjuk a hagymákat, majd a húst fehéredésig sütjük rajta. Hozzáöntjük a bort, majd rövid párolás után a paradicsomot is, Sózzuk, borsozzuk, és magára hagyjuk fél órát, hogy szépen összerottyanjon. Közben a paprikákat megmosom, félbevágom, kiszedem a magját, majd az elkészült raguval megtöltöm, tetejére rászaggatom a sajtot, meglocsolgatom olívával, és előmelegített sütőben 180 fokon további fél órát sütöm. Röviden ennyi. 
Étvágyakat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése