2014. június 20., péntek

Pikáns brokkoli krémleves, karamellizált dióval


Roló lehúzva, ablak becsukva, sütő kikapcsolva. Szabin van az étterem, nem tudtunk enni már ma sem, így mivel mást már nem vagyunk hajlandóak enni, főzök egy adag krémlevest. Azért ezt mert igazi KRÉMLEVEST készítenek itt, igen, nagybetűvel, mert igazán megérdemlik.
Mivel pediglen holnapra kis hidegfrontot ír, gondoltam pikáns leves főzök. Csak, hogy ne fázzunk így június közepén :)


Hozzávalók:
- 1 szál póréhagyma felkarikázva
- 1 fej brokkoli
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 tk chili
- 1 csipet köménymag vagy római kömény
- 2 db közepes burgonya
- 1 dl tejszín
- 1 ek dijon mustár
- só, bors
- 3 ek kókuszolaj
- 1 marék dió
- 1-2 ek nádcukor
- 1 csipet szerecsendió

Az olajon megdinsztelem a hagymát, hozzáadom a fokhagymát, majd a chilit, rövid pirítás után pedig a brokkolit és a krumplit. Felöntöm vízzel, sózom, borsozom, felfőzöm. Amikor megpuhult, lehúzom a tűzről, hozzákeverem a tejszínt, szerecsendiót, és a mustárt. Összeturmixolom. Végül a cukrot karamellizálom, beleszórom a diót, összeforgatom, kiszedem, sütőpapíron kihűtöm, és ezt szórom a leves tetejére. Az édes dió tökéletesen kiegészíti a pikáns zöld színű krémlevesünket.
Étvágyakat hozzá!

Recept innen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése