2013. december 9., hétfő

Narancstorta

A krém kóstolása közben mindig eldöntöm, hogy szakmát váltok és cukrász leszek. Ugyanerre a következtetésre jutok, miközben az elismerő szavakat hallom az elkészült remekmű elfogyasztása közben. Hja, hát nem egyszerű az élet, ez tény☺
Igazi karácsony elôtti, ünnepi ráhangolódós süteményt sütöttem, mandulás piskótával és narancsos krémmel, sült naranccsal a tetején.


Mennyei lett!

Hozzávalók:
6 tojás
5 ek cukor
9 ek. őrölt mandula
1 tk szódabikarbóna
1 narancs reszelt héja

400 gramm mascarpone
4 dl habtejszín
1 csomag zselatin fix
2 narancs reszelt héja
1 narancs leve
20 dkg cukor (ízlés szerint lehet kevesebb)

A tésztához a tojás sárgáját habosra keverem a cukorral, a mandulát összekeverem a szódabikarbónával, narancshéjjal, majd a habbá vert fehérjével együtt óvatosan belekeverem a sárgájába.
Sütőpapiros tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütöm. Rácsra teszem hűlni, majd 2 fele vágom. (Ha ügyes vagyok, mehet 3fele is). Közben 2 narancsot, aminek a héját reszeltem, megpucolok, felszeletelem, és a sütőben sütöm még fél órát. Ez lesz a díszítés!

A krémhez a mascarponét a narancslével, a héjjal, a cukorral elkeverem, visszateszem a hűtőbe fél órára. Felverem a tejszínt is, hozzákeverem a zselatint, majd a mascarpone krémet. A lapok számával arányosan osztom szét a krémet, hogy a tetejére és az oldalára is jusson. Betöltöm, egyengetem, hűtőbe teszem. Másnap a megsütött narancs szeletekkel díszítem, és felfalásra feltálalom.
Jóétvágyat!

Az eredeti recept itt, ahol is nem cukorral, hanem más édesítővel készült, könnyű kis diétás tortaként szerepel! Tiszta paleo:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése