2012. március 1., csütörtök

Zöldbabfőzelék

Készítettem én már sok főzeléket, ilyet, olyat, amolyat. Általában fejből ment a recept, könyv nélkül, néha nem is lett olyan, mint ahogy azt elképzeltem, vagy az íze köszönőviszonyban sem volt anyám által készítettel, de azért elfogyott. Nem tudtam annyira mellényúlni, egy kis főzés, kis fűszer, kis habarás, és kész. 

De most felkötöttem a nadrágom, és kitaláltam, hogy no most én aztán olyan, de olyan főzeléket főzök, hogy csak na. Főleg, hogy sokat is eszünk, akkor legyen már tényleg olyan. Meg miazmár, hogy nem tudok olyat főzni, mint az anyám, mégis csak egy főzelékről beszélünk, na:)

Ahogy a nagykönyvben meg van írva, mert ehhez elővettem azt is, úgy készült. Igazi is lett, nem is volt bonyolult, és el is fogyott gyorsan. Kár, hogy pont annak nem ízlett, aki miatt készült. Hehe, biztos hozzászokott az én fejből összerakott főzelékeimre. Majd tesztelem:)

Hozzávalók:
fél kg zöldbab, nekem fagyasztott volt
2 ek zsír (olajat használok)
1 ek liszt
pici fej vöröshagyma finomra vágva
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
kis doboz tejföl
pici ecet, pici cukor
só, fűszerpaprika

Elkészítés:
A fagyott zöldbabot annyi vízben, amennyi éppen ellepi, puhára főzöm. Közben rántást készítek, amiben megpirítom a hagymákat, és a végén hozzáadom a felaprított petrezselymet és a fűszerpaprikát is. Hideg vízzel felengedem, és habverővel simára keverem. Hozzáadom a főzelékhez, jól elkeverem, és összeforralom. Hozzáadom a tejfölt is, keverem, forralom, a végén pici cukorral, és ecettel ízesítem. És ismét forralom. 

Ennyi, és máris készen van a békebeli zöldbabfőzelék. Jóétvágyat hozzá. Már akinek így ízlik:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése