2012. január 26., csütörtök

Császármorzsa

Ami mindig sikerül. Így található az eredeti recept, és szerencsére Nekem mindig sikerül is. És ami még szimpatikus, hogy nem sütőben készül, hanem a lehető legnagyobb, magas falú teflonserpenyőmben sütöm készre. Oda sem ég, nem izgulok, hogy nem lesz jó, mert biztos, hogy jó lesz. Aztán lehet másnak nem ez a módszer jön be, nem kísérleteztem, hanem elhittem a receptet:)

Ebben a jó hidegben egy forró raguleves mellé kiváló. 

Hozzávalók:
3 tojás
5 dl tej
50 gramm porcukor
125 gramm liszt
125 gramm búzadara
1 ek vanília kivonat
2 ek olaj

Elkészítés:
A tojások sárgájához hozzáöntöm a tejet, vaníliát, cukrot, lisztet, darát, és összekeverem. Fél órára hidegre teszem, hogy a dara megszívja magát. A fehérjét csipet sóval felverem, óvatosan a tejes krémhez vegyítem, az említett serpenyőben olajat melegítek, beleöntöm a masszát, pirítom, és fakanállal forgatom, szabdalom. 
Jóétvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése