2011. június 16., csütörtök

Padlizsánkrém

Állítom, hogy a legfinomabb! Mint minden házikence. És azt is állítom, hogy mindenhol másképp készül. Mint ugye minden házikence. 
És nem utolsó sorban elég sokáig ki tudjuk vele váltani a szendvicsrevalót :)

Hozzávalók:
padlizsán, minél több, annál több, szóval értitek...
hagyma, jó a vörös, lila, de a fokhagyma sem utolsó, sőt
só és bors
Elkészítés:
A padlizsánt tűz felett megsütöm, ha van szabadtűz, az a legjobb, ha van tűzhely, ott is lehet, én most csak a sütő grill funkcióját használom, kicsit nem ugyanaz, de most ez a gyerekbarát, és időkímélő.
Akkor jó, ha megpuhult, akár a héj szenesedése árán is el kell ezt érnünk. Azt úgyis levágjuk róla. Tehát megsül, lehéjazzuk, közben megdinsztelem a hagymát, a fokhagymát, amit csak egy pillanatra teszek oda (vagy annyira sem), és a megsült padlizsánhússal összekeverem. Ha turmixolom krémesebb lesz, ha csak villával töröm, akkor rusztikusabb. 
Pirítóssal kínálom, és jóétvágyat kívánok hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése