2010. október 1., péntek

Tök, ami még nem sütő, de leves lett belőle

Tehát a tegnapi ínycsiklandozásnak eleget téve mutatom, hogy mi is lett a tökből. Krémleves, kukoricával, felnőtteknek kis csilivel. 


Hozzávalók:
Egy tök (a mérete a leves mennyiségét befolyásolja, ha kicsi, kis levesünk lesz...)
1 kis doboz tejföl
1 doboz konzervkukorica
só, bors, csili
Elkészítése:
A tököt megpucolom, feldarabolom, és annyi vízben, ami ellepi felteszem főzni. Gyorsan meg is fő, nem kell sokat várni rá, fűszerezem, a csilivel még várok, ha a kiscsalád úgy kívánja. Ezek után összeturmixolom a levet. Hozzáadom a tejfölt és a kukoricából amennyit kíván az ember.  Még egyszer összerottyantom, és forrón tálalom. Finom melegítő leves. Ismét:)

Étvágykat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése