2010. szeptember 20., hétfő

Őszi lélekmelegítő mexikói leves

Az alábbi képen látható hozzávalókból is készült a leves, amit a Kifőztük legutóbbi számából lestem ki. Jó kis leves, gyorsan készen van, felforrósít, kívül-belül, és még a gyerek is szereti (benne a kukoricát:) )
Tehát egy mexikói levest készítettem, a kevésbé csípős változatát. Ami pont annyira csíp, mint amennyi erőspaprikát a tányér aljába teszünk szedés előtt :) Tehát ízlés szerint. Persze lehet az egész lábos is merő láng, de igyekeztem mindenki kedvében járni, főleg amiatt, hogy mindenki meg tudja enni.

No ennyit az előkészületekről, íme a recept:
1 hagyma
2 fokhagyma
1 piros színű paprika
30 dkg darált hús
50 dkg passzírozott paradicsom (frissből finomabb)
8 dl húsleves
fél doboz konzervkukorica
egy doboz vörösbab konzerv
olívaolaj
fűszerek: só, bors, csili, csípős paprika,
A hagymát felaprítom, olívaolajon megpirítom, a végén hozzáteszem a megpucolt, felaprított fokhagymát. Ráteszem a darált húst és fehéredési pirítom őket. Fűszerezem, majd beleteszem a paradicsomot, a felaprított paprikát, és felöntöm a húslével. Lefedve 20 percig főzöm, majd a végén hozzáadom a babot és a kukoricát. Csak hogy a lényeg benne legyen. Összeforralom, és készen is van. Tejföllel (vagy anélkül) tálalom, csípős paprikákkal és kenyérrel megrakott asztalon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése