A hétvégén sajnos nem sikerült a fánksütés, az igazi várat magára egy hetet, de egy gyors, könnyen elkészíthető fánkra volt időm meló után. Igazából a receptújságot olvasgatva jutott eszembe, hogy lapul még egy doboz túró a hűtőbe, és a kiscsalád száját ezzel egy pár napra sikerült betömni:)
És hogy mitől olasz? Eredetileg túró helyett ricottából készül. Nekem most csak túró volt itthon. Mondjuk az szerencse, hogy volt.
És hogy mitől olasz? Eredetileg túró helyett ricottából készül. Nekem most csak túró volt itthon. Mondjuk az szerencse, hogy volt.
Kell hozzá tehát:
1 doboz túró
120 g liszt
1 tojás
2 tk. sütőpor
csipet só
1 ek cukor
A hozzávalókat összegyúrom, golyókat formázok belőle, kicsit kilapítom és bő, forró olajban kisütöm. Elvileg szépen megfordulnak, én most forgattam őket.
Végül fahéjas porcukorral tálalom, és hallgatom az elismerő hümmögéseket:)
Étvágyakat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése