Mitől is szuper? A milliónyi magtól, a zabtól, a méztől, és attól, hogy otthon készült:) Mi az, hogy szuper, csúcsszuper!
A reggelit, tízórait és uzsonnát néha rohanósan oldom meg, van, hogy otthon sem vagyunk, jól esne egy kis rágcsi. Ez tökéletes, kicsit még morzsáz, de majd falatnyi méretűeket készítek legközelebb, hogy harapni ne kelljen, csak rágni.
Hozzávalók:
110 g apró szemű zabpehely
110 g teljes kiőrlésű rozsliszt, zabliszt
120 g vaj
50 g napraforgó mag
110 g apró szemű zabpehely
110 g teljes kiőrlésű rozsliszt, zabliszt
120 g vaj
50 g napraforgó mag
50 g egész mák
30 g szezámmag
50 dkg török mogyoró, nekem most sótlan földimogyoró volt
3-4 evőkanál méz
maréknyi mazsola, már aki szereti
1 kávéskanálnyi szódabikarbóna
30 g szezámmag
50 dkg török mogyoró, nekem most sótlan földimogyoró volt
3-4 evőkanál méz
maréknyi mazsola, már aki szereti
1 kávéskanálnyi szódabikarbóna
0,5 dl növényi tej, vagy víz, ha kell, amennyit felvesz, meg ilyesmi :)
A magokat, lisztet, szódabikarbónát összekeverem, gőz fölött felolvasztom a vajat, mézet, majd hozzákeverem a lisztes masszához. Nekem ragacsos lett, ezért nem is tettem hozzá a folyadékot, másnál másképp viselkedhet. Gombócokat formázok, a tetejére belenyomom a mazsolát (én most ezt nem), kicsit ezzel a mozdulattal le is lapítom (ez is kimaradt), és 180 fokon 20 percig sütöm. Amikor illatozik, pirosodik kiszedem a sütőből, és még forrón megkóstolom. Nekem 20 darab lett, pont elfért a tepsiben.
Étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése